Trains

7 супервлака за чешката железница

супервлак сименс за чешката железницаSiemens спечели поръчка на Чешките държавни железници Ceske Drahy (CD) за доставка на седем 7-вагонни Railjet-влака. Договорът е на стойност около 100 млн. евро и включва опция за поръчка на още осем 8-вагонни влака до средата на 2013 г. По план влаковете ще бъдат доставени през 2014 г., съобщиха от к омпанията.

С поръчката на InterCityвлаковете от SiemensRailSystems, Чешките държавни железници модернизират своя железопътен парк. В близко бъдеще пътниците ще се възползват от всички екстри, които предлагат модерните и удобни влакове, които ще се движат, както по национални трасета, така и по международни маршрути до Австрия ивероятно други съседни на Чехия държави.

Влаковете Railjet достигат максимална скорост от 230 км. в час и са подходящи за международни високоскоростни пътувания. Техническите системи се базират на вече изпитаните и проверени InterCityвлакове, пуснати на пазара от Siemensпод името Viaggio Comfort.


Всеки влак има общо 446 места в три класи - Първа, Бизнес и Икономична, и предлага вагон-бистро, специални тоалетни помещения за хора с ограничена подвижност, асансьор за инвалидни колички, малка кино зала за деца и пространство за детски колички. Общата дължина на 7-вагонните състави е около 185 метра. Талигите ще бъдат произведени в завода в Грац, а окончателното сглобяване на влаковете ще бъде осъществено в завода на Siemensвъв Виена.

Източник: News.bg