Магистрала "Струма" с дефект 7 месеца след строежа

Главна категория: Автомобили Посещения: 2444

Отсечка от магистрала Струма даде дефект 7 месеца след като тя бе построена. Участъкът се намира между селата Долна Диканя и Дяково. На места банкетите са пропаднали, има и свличане на почвен слой, както и повредени стоманобетонови елементи от отводнителните канали. Това установи на място експертна комисия.

Причина за тези повреди били обилните дъждове през последните дни, казаха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Специалисти обаче контрират, че през март е нормално да вали, следователно най-вероятно проблемите са поради некачествени материали или некачествено строителство.

14-километровият участък е пуснат в експлоатация през юли 2013 година, с гаранция от 5 години. Участъкът е построен от „Консорциум Струма – 1“ с основен партньор „Главболгарстрой“, за ок. 70 млн. лева по Оперативна програма „Транспорт“. Изпълнителят е уведомен за дефектите и е получено уверение, че повредите ще бъдат отстранени за негова сметка. Ремонтът ще започне, когато времето го позволява, като няма да има спиране на движението, понеже дефектите не са на пътното платно, посочиха от АПИ.

Печат