БСП е внесла предложения за промени в Закона за автомобилния превоз, които ще доведат до облекчения за таксиметровите превозвачи. Това съобщи Петър Мутафчиев от левицата, който е сред вносителите. Промените в закона вече минаха на първо четене, а новите

Главна категория: Автомобили Посещения: 2408

Източник: OffNews.bg

БСП е внесла предложения за промени в Закона за автомобилния превоз, които ще доведат до облекчения за таксиметровите превозвачи. Това съобщи Петър Мутафчиев от левицата, който е сред вносителите. Промените в закона вече минаха на първо четене, а новите текстове ще бъдат вкарани за второ четене, уточни той.

С измененията ще се увеличи възрастта, до която автомобилите могат да се използват за таксиметров превоз - от 10 на 15 години. Също така ще има облекчение за регистрацията на автомобили втора ръка като таксита - досега имаше ограничение те да не са по-стари от 5 години, а с промените максималната възраст се увеличава до 8 години. В бъдеще освен максимални тарифи за таксиметровия превоз ще има и минимални, за да няма дъмпинг.

Когато въвеждахме максималните тарифи, от бранша не бяха съгласни да има и минимални тарифи, но сега имаме съгласието им, коментира Мутафчиев. Георги Свиленски от левицата обясни, че тези промени са предизборен ангажимент на БСП към таксиметровите превозвачи.

Печат