След година до летището с метро, обеща Фандъкова

Главна категория: Градски транспорт Посещения: 2452

След една година вече ще имаме връзка на метрото с летището и нови около 98 хиляди души ще могат да ползват ежедневно линията. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекция на лъча до летището, цитирана от БиТиВи. Градоначалничката е категорична, че метрото остава един от най-успешните европейски проекти.

Строителството и в двата участъка, които в момента се изграждат на метрото в столицата, върви по график - от бул. „Цариградско шосе" до аерогарата е изпълнен вече над 60%. Работи се активно и заедно се реновират и булевардите. 4 км нови булеварди очакваме още тази есен, сподели Йорданка Фандъкова. Тя смята, че основните дейности би трябвало да са приключили до края на годината. По повод цената на билетите за градския транспорт, градоначалникът коментира, че „европейските практики са да насочим гражданите повече към картите, за да може да има повече сигурност и хората да не пътуват гратис".

Кметицата каза още, че градският транспорт се модернизира - вече се движат нови трамваи и тролеи. До края на годината се очакват и нови автобуси. Напредваме със строителството на метрото, което е много удобно, особено сега при затруднението на движението по някои булеварди, подчерта Фандъкова. Тя припомни за тези, които идват от автомагистрала „Тракия", че буферният паркинг на Цариградско шосе е добра алтернатива да не се попада в задръствания.

Проектът за третия метродиаметър се планира по ОП „Транспорт". Столичният кмет обясни, че до момента проектът е включен в плановете и няма проблеми в това отношение. От думите й стана ясно, че няма проблеми и със съфинансирането на участъците, които се изграждат в момента.

Източник: News.bg

Печат