Дунав мост спира ТИРовете за поне месец

Дунав мост ще е затворен за тежкотоварни автомобили над 10 тона поне за месец. Това съобщи в Русе инж. Георги Златев - директор на дирекцията, отговаряща за текущи ремонти и поддръжка в АПИ, цитиран от БТА.

Причината е отворила се дупка с размери 1 метър на 50 см в българския участък на съоръжението, принудило Агенция "Пътна инфраструктура" да ограничи придвижването по моста, а решението е съгласувано с техни колеги от румънска страна. Ежедневно през мястото преминават между 3000 и 4000 тира. Вследствие на силния трафик съоръжението се е повредило. Поради затворения Дунав мост и засиления трафик на тежкотоварни автомобили временно е затруднено движението към граничен пропускателен пункт Силистра-Кълъраш.

Въведен е пропусквателен режим по маршрута път ІІ-21 "Русе - Силистра" - обходен път, кръстовище между път ІІІ-215-ІІІ-213-градска част ул. "Велико Търново", ул. "7-ми септември" - митница. Докато текат ремонтите, тировете, преминаващи през повредения участък, ще се пренасочват през други гранични пунктове.


Печат   Е-мейл