Започна пропускането на товарни автомобили, задължително с вериги, през ГКПП-Гюешево

Главна категория: Камиони и товарни бусове Посещения: 2215

Започна пропускането на товарни автомобили през ГКПП – Гюешево, но задължително да са с вериги, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На магистрала „Хемус” в участъка Ботевград-София движението се осъществява чрез поетапно пропускане на МПС.

Обстановката на територията на страната остава усложнена към 17.30 часа. Сняг вали в Централна и Западна България, а дъжд в областите Хасково, Ямбол, Бургас и Силистра. Пътищата са проходими при зимни условия. Продължава обявеното бедствено положение за общините Харманли, Свиленград и Любимец. Поради обилен снеговалеж от 16.00 часа е обявено бедствено положение в община Бойница, област Видин.

В област Хасково продължават работите по ликвидиране на последствията от наводнението в село Бисер и оказване на помощ на засегнатото население. Възстановяването на дигата на река Марица в района на Свиленград ще продължи и през нощта на осветление. Екипите на БЧК работят в засегнатите от бедствието региони.

На територията на страната състоянието на водните обекти е нормално. Обстановката при язовира на село Елена е овладяна. Нивото на язовир „Ивайловград” продължава да се понижава. Продължава контролирано изпускане на язовири в цялата страна.
На ГКПП Дунав мост временно е преустановено движението на товарни автомобили над 7,5 тона в двете посоки, поради почистване на снега на румънска територия.

Граничните пунктове със Сърбия са проходими при зимни условия. През ГКПП-Брегово и ГКПП-Връшка чука преминават всички превозни средства, но след пунктовете – на сръбска територия, товарните автомобили над 6 тона се отклоняват на обособени паркинги /в гр. Неготин и в гр. Зайчар/, заради снегонявявания и нуждата от обработка на пътищата. От Гранична полиция препоръчват на водачите на товарни автомобили над 6 тона, пътуващи за Сърбия, да използват ГКПП - Калотина.

В област Русе временно е затворен пътят Русе-Бяла за почистване и обработване на пътната настилка. Поради снегонавяване и обилен снеговалеж се затваря пътят Силистра – Добрич.

Състоянието на енергийната система в страната е нормално.

Хуманитарна помощ от Белгия е 80 000 чувала за пясък за село Бисер. През нощта от запад облачността ще се разкъса и ще намалява, но в североизточните райони все още ще превалява сняг с отслабваща интензивност. Ще бъде ветровито.

Минимални температури в Северна България и високите полета между минус 8° и минус 13°, в Южна и по Черноморието между минус 7° и минус 2°, в София около минус 13°. Още сутринта облачността и над крайните североизточни райони ще намалее и утре ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа умерен, преди обяд все още и силен, запад-северозападен вятър. Максимални температури между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 2°.

Печат