БДЖ продава "Товарни превози" до 6 месеца

„Товарни превози" в БДЖ ще бъдат приватизирани до 6 месеца. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски, съобщи БНР. По думите му реформата в БДЖ предвижда разделянето на "Пътнически превози" от "Товарни превози". Сделката ще бъде извършена от Агенцията по приватизация, след като вече са финализирани преговорите със Световната банка.

Относно заема за БДЖ той каза, че се чака да бъде взето решение на Борда на директорите на Световната банка, което ще стане през септември или през октомври. Московски посочи, че не се предвиждат директни съкращения в железниците. Във връзка с новите изисквания за провеждане на шофьорските изпити той посочи, че те целят ограничаване на корупцията.

„Проверката на листовките ще се извършва чрез компютър със специален скенер и баркод. Комбинациите няма възможност да се наизустяват, както беше до сега. Този подход няма да може да се прилага вече, тъй като комбинациите са много варианти и те няма да могат да се повтарят.

Най-общо въпросите намаляват, вместо 60 ще бъдат 45. Ще има опция за повече от един верен отговор. Ще има камери на самия изпит Ще се използват електронни таблети", изтъкна транспортният министър.


Печат   Е-мейл