Строежът на софийското метро затваря 2 платна в „Младост" 2

Главна категория: Градски транспорт Посещения: 2182

От 15 май до 31 декември се затварят две платна от булевард „Александър Малинов" в столичния квартал Младост 2. Ограничението е заради строителството на първия етап от продължението на метрото от станция „Младост 1" до станция „Бизнес парк" в жк „Младост 4".

За целта в участъка между ул. „Филип Аврамов" и ул. „Проф. Ал. Тодоров - Балан" се забранява движението в левите платна и в двете посоки на булеварда. Движението на превозни средства в двете посоки ще се извършва в дясното платно за движение в участъка.

Заради въведените промени ще бъдат променени маршрутите на автобусите по автобусни линии 306 и 413. В посока жк „Младост 2" автобусите по линия номер 306 ще се движат от ул. „Йерусалим" по бул. „Андрей Сахаров" в посока кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев" и от там до крайната си спирка - двупосочно. Превозните средства ще спират на всички съществуващи спирки.

В посока Централна жп гара автобусите по линия номер 413 ще се движат от ул. „Атанас Москов" направо по ул. „Проф. Ал. Тодоров - Балан", ул. „Св. Киприян", по дяснята лента при кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев" и оттам по бул. „Андрей Ляпчев" по маршрута си - двупосочно. Превозните средства ще спират на новоразкритите временни спирки „Естакадата ж.к. „Младост 2".

Източник: News.bg

Печат