Маршрутките в София - още 3 год.

Столична община се отказа от намерението си да замени "отживелите" маршрутки с удобни малки автобуси. „До две седмици ще се пуснат конкурси за подновяване на договорите на маршрутните превозвачи за още 2-3 години," обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, цитиран от БНР. По думите му в конкурса предимство ще имат тези, които кандидатстват с нови коли, защото част от маршрутките сега са силно амортизирани.

През лятото от общината бяха категорични, че до Нова година ще има нови конкурси за довеждащ транспорт с малки автобуси, климатик и достъпни за хора с увреждания и майки с колички, които да спират на определени спирки, а не както маршрутките "където си искат".

В момента маршрутките се движат по 15 линии, след като договорите им бяха удължени до края на годината. Сега кметството ще изиска те да се оборудват с GPS системи, за да може да контролира работата им.

"Получаваме много имейли с оплаквания, че в извънпиковите часове маршрутките не се движат изобщо или че променят сами маршрутите си", добави още Христов.

Източник: News.bg


Печат   Е-мейл