Нови 12 линии на градския транспорт в София

Още 12 нови маршрута ще бъдат добавени към съществуващата в момента транспортна схема на София, съобщават от Столичната община, цитирани от БНР.  Новите маршрути ще бъдат включени към сегашните след решение на Столичния общински съвет. Новите 12 линии ще са част от градския транспорт и в тях ще се пътува с превозните документи за останалите автобуси, тролейбуси, трамвай и метро - билет за еднократно пътуване или карта.

Номерацията на новите автобусни линии ще е с начален номер 500:
- Линия номер 501 ще се движи от ж.к. "Връбница" през "Надежда" и ще стига до гара "София север".
- Линия номер 502 ще пътува от ж.к. "Свобода" през различните части на район "Надежда" и по ул. "202" и улиците "Грънчарска" и "Каменоделска" ще стига до автостанция "Орландовци".
- Автобусите по линия номер 503 ще се движат между ж.к. "Люлин 1", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Дж. Неру", ул. "Индира Ганди", ул. "Ген. Вл. Динчев", ул. "Луи Пастьор", ул. "Търново", бул. "П. Владигеров" и метростанция "Сливница", като по маршрута си ще спират и на метростанция "Люлин".
- От "Люлин 3" ще започва маршрутът на линия номер 504, като автобусите ще се движат по бул. "Добринова скала", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Р. Даскалов" и по "Добринова скала" ще се връщат до "Люлин 3".
- Линия 505 ще свързва кв. "Овча купел" с двете метростанции "Вардар" и "К. Величков", като автобусите ще минават преди тях през кв. "Красна поляна".
- Автобусите по линия номер 506 ще пътуват от ж.к . "Левски Г" до стадион "В. Левски", а по линия 507 - от "Студентски град" до автостанция "Гео Милев", като преминават покрай кв. "Мусагеница" и през Площада на авиацията.
- Колите по линия номер 508 ще се движат от автостанция "Хладилника" по ул. "Сребърна", бул. "Черни връх", бул. "Арсеналски", ул. "Бяла черква", бул. "П. Ю. Тодоров", бул. "Гоце Делчев", ул. "Костенски водопад", ул. "Т. Каблешков" по бул. "Бр. Бъкстон" до тролейбусното обръщало.
- Автобусите по линия номер 509 ще тръгват от ж.к. "Младост 1" и през булевардите "Андрей Сахаров", "Ал. Малинов", ул. "Филип Аврамов", "Св. Преображение", ул. "Д-р Ат. Москов" ще стигат до Бизнес парк "София" и "Младост 4".
- Автобусите по линия номер 510 ще тръгват от "Младост 4", като ще преминават покрай метростанция "Младост 3" и от нея ще продължават към бул. "Ал. Малинов", откъдето ще слизат към ж.к. "Дружба" и ще стигат до ж.к. "Дружба 2" при ул. "Д. Пешев".
- Още една линия - 511 ще обслужва "Студентски град", като ще се движи по основните улици в жилищния комплекс, за да прави връзка с метростанция "Г. М. Димитров". Последната нова автобусна линия - 512 ще се движи от ж.к. "Овча купел 2" по ул. "Президент Линкълн", бул. "Овча купел", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Найден Геров", ул. "Софийски герой" и обратно.
- Най-вероятно обслужването на линиите ще започне в края на годината след като бъдат изминати всички процедури за въвеждането в експлоатация в момента, уточни зам.-кметът Любомир Христов.
- Целта на общината с пускането на новите линии е да се осигури връзка с основните маршрути на трамвайния транспорт и метростанциите. По тези маршрути ще пътуват по-малки като обем автобуси.


Печат   Е-мейл